OM BOB
MUSIKKEN
RELIGION
POLITIK

RELIGIONEN

EKSEMPLER
LINKS
Tilbage til forsiden

Rastafarian

Navn

Rastafarians eller Ras Tafarians

Kort historie:

Marcus Mosiah Garvey var den spirituelle leder i starten af dette århundrede, i bølgen for at befri den sorte mand fra mange års udnyttelse især igennem hans ”Back to the motherland” filosofi, som også de sorte muslimer i USA har taget til sig.. Da Garvey snakkede om, at der skulle komme en stor konge fra øst i Afrika blev kroningen af Ras Tafari Makonnen som HM Haile Selassie I set som vigtig af mange mennesker. Haile Selassie var ikke rastafarian, men kristen, og man vidste ikke, hvad han syntes om sine tilhængere. Da Haile døde, ville hans tilhængere ikke acceptere det, de mente det var et trick fra mediernes side, der skulle bruges til at underminere deres tro.  

Troen: 

Deres gud skal ikke vide han er gud. Haile Selassie I er den levende gud for den sorte race. Etiopien er himmel på jord. Rastafarierne mener deres forfædre fornærmede Jah, hvilket bragte dem i eksil som slaver på Jamaica. Den sorte mand er stadig undertrykt af den hvide mand. Rastafarierne mener, alle er lige og bundet til en gud nemlig Jah. Der er intet liv efter døden eller helvede som de kristne tror på, Rastafarians tror at Jah vil sende signalet og hjælpe de sorte hjem til deres moderland – Etiopien.

Hellige tekster: 

Det meste af biblen, delene rastafarierne ikke er enige I, siger de er skrevet og ændret af Babylon(den hvide magtstruktur).

Ganja

Ganga eller Marijuana ser rastafarierne som et religiøst sakramente. Rygningen af urten er både et reaktionært opgør med samfundet samt  en mulighed for at blive et med både gud og rygeren selv. De mener den gennemsnitlige Jamaicaners er så hjernevasket, at de har brug for stoffet til at løsne op fra de snærende slavebånd. Desuden bruger Rastafarierne også stoffet som medicin.

Dreadlocks:  

De symbolisere den sorte races rødder. I kontrast til det blonde look etablisementet og den hvide mand har.

Kommentarer:  

Fra 1975 til i dag er Rasta bevægelsen vokset i vækst, især pga. Bob Marley og accepten af reggae som en udtryksmåde for Rastafarianisme. Marley blev udnævnt til profet i 1975.

Flot Rasta Billede

Tilbage til toppen