OM BOB
MUSIKKEN
RELIGION
POLITIK

POLITIKEN

EKSEMPLER
LINKS
Tilbage til forsiden

 

Holdninger One Love Zimbabwe

Bob Marley og hans holdninger

Marley konverterede fra kristendom til rastafarianisme i 1967. Han blev af lederne i Jamaica set som en langhåret potrygende ballademager, men blev af ungdommen set som en leder, der kæmpede de fattige og udstødtes kamp mod magthaverne. Han er i dag blevet en politisk ikon ligesom Che Guvera.

Bob så sig selv som en revolutionær, der var på herrens mark og som kun havde hans musik til at hjælpe ham i kampen. Han var også beskeden anlagt og mente at arbejde han udførte ikke var noget specielt, og at han gjorde det for at glæde Jah.

Hvis der var nogle venner eller naboer der manglede penge kunne de altid komme til Bob, som var meget gavmild.

Han var udsat for attentat forsøg i 1976, og der blev spekuleret i om der lå politiske motiver bag, Han blev tildelt FN´s freds medale på vegne af 500 millioner afrikaner i 1978 for hans humanitære arbejde.

Han arbejde igennem hele hans liv for forening af alle racer og religioner.

-----------------------

Holdninger One Love Zimbabwe

One love peace koncert

Marleys største politiske succes på Jamaica var "One Love Peace" koncerten i 1978, hvor han forenede landets præsident Michael Manley og lederen for oppositionen Eduard Seaga (startede hans karriere som pladeproducer) under en valgkamp, der havde været ekstrem voldelig.

Det var lederne for de enkelte politiske grupper, der kom til Marley og spurgte om han ville være med til en sådan koncert,

-----------------------

Holdninger One Love Zimbabwe

Bob og Zimbabwe

Marley blev i 1980 inviteret til at spille til festlighederne ved Rhodesias selvstændighed som Zimbabwe. Som vidste sig at være 2 koncerter, der blev meget turbulente.

Hans sang "Zimbabwe" havde været en inspirationskilde for ZANLA, som var den oprørsbevægelse, der skaffede landet sin selvstændighed. Marley var så populær en figur, at han næsten overstrålede landets leder Robert Mugabe.  

 

(Primærkilde : "Bob Marley - Songs Of Freedom". Adrian Boot & Chris Salewicz)

Tilbage til toppen