OM BOB
MUSIKKEN
RELIGION
POLITIK

Chant down Babylon – 1999

EKSEMPLER
LINKS
Tilbage til forsiden

(3 Stjerner)

Denne plade er med moderne kunstnere indenfor rap og soul som Chuck D(fra Public Enemy) og Erykah Badu, der kommer med deres personlige udgaver af en Marley´s sange. Det er et såkaldt tribute album, hvor Marley hædres, som den store kunstner han er. Rap og soul genrerne er gode valg  at hente kunstnerne fra, da reggae, har lighedspunkter med dem.

Pladen er produceret af en af Marley´s mange børn, Stephen, og han har gjort det godt. Hovedparten af de 12 sange på CD´en er gode versioner af Marley´s sange, men hvad Joe Perry og Steven Tyler laver på pladen ved jeg ikke. De er på udebane og gør deres bidrag ”Roots, Rock & Reggae” til noget underlig noget, som vi ikke mener, er i Marley´s ånd.

Men der er mange gode ting såsom svigerdatter Lauryn Hill´s version af "Turn your lights down low", som har en vidunderlig reggae agtig følelse. En anden er MC Lyte der virkelig sparker liv i "Jammin'".

Denne plade kan bruges som Hip-hop fans adgang til Marley´s univers. Den lidt mere bevidste Marley fan vil nok tage lidt varsomt på denne udgivelse.